23. srpna 2013

Recenze: Alchymie věčnosti





Originální název : The alchemy of forever

Autor : Avery Williams
Série : Inkarnace
Český název : Alchymie věčnosti 
Počet stran, Provedení : 182, vázaná
Datum vydání ČR : 2013
Vydavatelství : CooBoo

Anotace:

Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Seraphina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí... Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak. A její touha zemřít je najednou mnohem menší...




Další knížka, kterou jsem náhodně vybrala v knihovně. 

Postavy :
Serafina - od začátku mi je velice sympatická, nechová se jako puberťačka a nevymýšlí si kraviny. Možná je to těmi šestisty lety jejího života. ;-)

Bryan - Kaileynin starší bratr, je to sice naprosto nedůležitá postava v příběhu, ale patří do rodiny a i když se snaží na první pohled přesvědčit, že Kailey je "pruda" v jeho životě, stejně je poznat jak jí má rád.

Zápletka :
 Zajímavé a originální pojetí elixíru života a způsobu převtělování se.
Serafínu přestane celý koloběh už bavit, svého partnera tyrana už dávno nemiluje a nic jí už nebaví a rozhodne se všechno ukončit. Omylem získá tělo Kailey, která je šestnáctiletá velice výstřední studentka střední školy. I když si Sera poprvé za šestset let začala užívat život, musí se mít opět na pozoru, protože Cyrus ji nenechá tak snadno odejít.


"Namísto toho, abych jí poslala vzduch do plic, hladově vdechnu do sebe. V žilách se mi rozproudí síla. Připadám si jako na houpačce, jako bych zároveň klesala a stoupala. Uběhne pár minut a já ucítím něco sladkého. Esenci jejího života."

Styl :
Kniha je rozdělena na opravdu hodně kapitol. Na 182 stránkách je třicet šest kapitol. Což je na jednu stranu dobré, že když například musíte přestat číst na každé v průměru čtvrté stránce na vás čeká konec kapitoly. Na druhou stranu se mi dost stávalo, že jsem si pořád říkala, tak ještě jednu, vždyť je to krátké a nakonec jsem se přistihla o mnohem víc kapitol dál, než je jenom jedna.

Hodnocení :
Celé se to četlo naprosto samo. Stránky lítaly jedna za druhou a najednou byl konec a mě přišlo, že se všechno teprve rozjíždí. Hrozně ráda jsem to četla, ale celkově má knížka hrozně depresivní nádech. Vlastně nic se neděje tak jak by si Sera představovala, hrozně moc věcí si vyčítá a je to opravdu smutné. Mnohokrát mi z toho bylo až úzko. Každopádně na druhý díl se klepu, protože celá knížka skončí samozřejmě hrozně záhadně a napínavě. Doporučuji. :)





1 komentář:

  1. Kniha je pěkná čtivá ano chtělo by to více stránek, jik doporučuji a jsem natěšená na další díl.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za komentář :)