23. srpna 2013

Recenze: Božský Bastard



Originální název : Beautiful Bastard
Autor : Christina Lauren
Série : Beautiful Bastard #1
Český název : Božský Bastard 
Počet stran, Provedení : 304, pevná s přebalem
Datum vydání ČR : 1.7.2013
Nakladatelství : Jota









Anotace:
Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany.
Náročný, bezohledný… a naprosto neodolatelný! Božský Bastard. 
Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard.
Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.
Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.
Hned na začátku bych měla říct, že se asi nevyhnu srovnávání s Fifty Shades. Kvůli obrovskému tlaku okolí (obálka 50 odstínů na mě vykukovala snad i z ledničky) jsem knihu přečetla a byla jsem naštvaná, zklamaná a znova naštvaná. Prostě nemám ráda přehnaně naivní hlavní hrdinky. Samozřejmě existují vyjímky u kterých to neřeším, ale tady mě to neskutečně rozčilovalo. Protože nemám ráda nedočtené knihy, těch 600 stran jsem přelouskala a aby toho nebylo málo rovnou jsem pokračovala dílem druhým. Názor jsem nezměnila a jenom se víc a víc vytáčela. Třetí díl na mě stále ještě čeká a já jako správný masochista se do něj časem asi určitě pustím. Nicméně abych se vrátila k Božskému Bastardovi, právě díky Fifty Shades jsem k němu přistupovala lehce skepticky. A možná i proto jsem byla tak mile překvapena...

Postavy
Hlavní hrdinka Chloe mi hned od začátku sedla. Její prořízlá pusa a schopnost vést inteligentní slovní přestřelky mě prostě bavily. Právě na rozdíl od Anastasie z Fifty Shades si nenechala nic líbit. Věděla, co chce a tvrdě si za tím šla. Její rozhodnutí byla opodstatněná a já jsem si neříkala "Ježiš holka, co to řešíš?"

A pan Božský Bastard? Toho jsem společně s Chloe chvílema nesnášela a ve skrytu duše vlastně milovala. Občas to byl vážně bastard a já sama bych ho asi poslala někam, kde slunce nesvítí. Je tu ale jedno velké ale. Mě to jeho chování prostě bavilo a užívala jsem si to. Jak se říká mezi láskou a nenávistí je velmi tenká hranice a tohle byl přesně ten případ. I když bych ho za nějaké jeho výroky nakopala, hned na dalším řádků jsem z něj zas roztávala.

Hlavní postavy se totiž v této knížce opravdu nesnášejí. Není to jenom nějaká jejich póza. On jí považuje za semetriku a ona jeho za úplného pablba. A já té jejich nenávisti opravdu věřila a užívala si pozvolné změny jejich vztahu. Chemie je mezi nimi naprosto znatelná a i u jejich hádek cítíte to sexuální napětí.

Zápletka
Žádné zvraty, drama a milostné trojúhelníky. Prostě oddychové čtení, když nepotřebujete žádnou světobornou originální zápletku, ale jen se při čtení pobavit. A věřte mi vtipných dialogů je tady víc než dost.

Vážím si toho, že mi přinesete kávu, když si ji chystáte pro sebe, slečno Millsová, ale kdybych stál o šlichtu, protáhl bych si dneska ráno hrnek korytem pro prasátka."

„Řekněte prosím, slečno Millsová." 
„Jděte, prosím, do prdele."

Styl
Kniha je psaná z obou pohledů a je zábavný číst, co s oběma hlavníma hrdinama jejich vztah dělá a jak si pomalu začínají uvědomovat, že je v tom něco víc. 

Hodnocení
Jak už jsem zmiňovala, byla jsem mile překvapená. Dostala jsem přesně to, co jsem chtěla a já si ani nemám na co stěžovat. Byl to svěží a inteligentně podaný erotický román. Dlouho jsem přemýšlela o hodnocení a nakonec jsem se rozhodla, že ve svém žánru si to těch 5 hvězd zaslouží. Pár erotických románů už jsem přečetla a tohle bylo snad opravdu poprvé, kdy mě nic neiritovalo tak moc, aby mi to kazilo požitek ze čtení.
Měla bych upozornit, že kniha je opravdu pro starší čtenáře, protože obsahuje velké (opravdu velké) množství sexuálních scén a sprostých slov.
Podle všeho už se jedná o natáčení filmové podoby a já jsem na to upřímně zvědavá.




4 komentáře:

  1. Je to fakt skvelá kniha.
    Majuš

    OdpovědětVymazat
  2. Som rada za 5 hviezdičiek. Ale dve veci mi fakt vadili. Prvá bola záver-ako pri 50ke otieňov-mi to prišlo narýchlo ukončené. A Chloe ma štvala jednou vetou: "Už budu." To ma vôbec nezaujímalo :-) A z Bennetta som mala "kalhotky padající" efekt.
    Majuš

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasim, závěr byl takový rychlý a moc nedodelany. A teď když si to zmínila i to Chloeno "Už budu" bylo dost částý :D - ale já to vytěsnila :D
    Bennette...no ten si mě získal takovým způsobem jak už dlouho žádný hrdina :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NO ja som to nevytenila, ale ma to trochu naštvalo, lebo mi to vždy pokazilo ten celkový dojem z hádka=sex.

      Vymazat

Všem děkuji za komentář :)