15. února 2014

Obálková vojna #7


Toto meme pořádá Maťa

O co jde ?



Každou sobotu porovnáme různé obálky vybrané knihy a z nich sestavíme žebříček podle toho, jak nás jednotlivé obálky zaujaly.

Recenzi na knihu Noční škola už si u nás na blogu můžete přečíst a tak jsem se rozhodla, že se tento týden objeví i v obálkové vojně...


     
Originál (Hardcover)


Originál (Paperback)


Itálie

      
Holandsko

 
Česko

Estonsko

Turecko
Řecko




















★ Pořadí 
1. Holandsko
2. Originál (Paperback)
3. Originál (Hardcover)
4. Itálie
5. Česko
6. Řecko
7. Estonsko
8. Turecko


Chvilku jsem si říkala, jestli se tahle kniha neúčastnila v celosvětové soutěži "Podělejme, co se dá". Protože tohle je vážně špatný...

Holandsko vsadilo na jednoduchost a mě si tím úplně získali. Nemám, co víc dodat, prostě za mě určitě palec nahoru.
S originálním paperbackem jsem si chvilinku lámala hlavu, zda ho nevyměním na prvním místě s Holandskem. Zase nejde o nic přeplácaného a já mám tu jednoduchost prostě ráda.
Pokud jde o originální hardcover, tak úplně odvařená z něj nejsem, ale v tom výběru má tedy třetí místo :D Na druhou stranu jako jedna z mála obálek aspoň trochu naznačuje o co ve knížce půjde.
U Itálie moc nechápu ten list. Děj se odehrává v létě, žádný listy za celou knížku nepotkáte, hlavní hrdinka je zrzka - ale ok, čert to vem, asi jim tahle obálka zbyla tak jí lupli k téhle knížce. Žádná tragedie to není, o to se postarali jiní :)
Česko se nijak zvlášť tentokrát nevyznamenalo. Asi by se mi to víc líbilo bez té holky. Je to trošku dětská obálka, což o to, ona je to i knížka pro trochu mladší, ale mě prostě rozptyluje ta holka.

A na řadu přicházejí opravdu skvostné kousky. 

Milé Řecko, asi jsem moc nepochopila ty šmouhy. A vlastně celkově na mě působí obálka tak nějak divně.
Turecko a Estonsko bych nejraději dala na stejnou příčku. Jedno připomíná nějaký laciný román za 15 korun z trafiky a druhý má na obálce holku s výrazem ze kterého bych se... zbláznila. Opravdu těmto dvěma obálkám gratuluji... dlouho jsem nepotkala horší. Nebo jsem dlouho nepotkala tak špatné pohromadě. 



4 komentáře:

  1. Originál (Paperback) je prekrásny, tie vlasy sú super 8P No ani Turecko nie je zlé, tam sa mi tiež vlasy páčia 8D No pri prezeraní kníh včera som spočinula pohľadom na českej obálke, tak som si prečítala kvôli tomu aj anotáciu 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty vlasy na paperbacku jsou úžasný !! :) Mě se právě na té turecké ta zrzavá barva nelíbí a to zrzky přímo miluju :D
      Jak tak na to teď koukám, byla jsem vážně hodně kritická :D

      Vymazat
  2. Jé, dneska jsem na tuhle knihu koukala v knihkupectví. :) Originál (Hardcover) se mi líbí nejvíc. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa najviac páči originál - paperback.. :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za komentář :)