18. února 2014

RC recenze: Hrej hráčem

Originální název : The Love Game
Autor : Emma Hart
Český název : Hrej hráčem
Série : The Game #1
Počet stran, Provedení : 248, vázaná
Datum vydání ČR : 3.12. 2013
Nakladatelství: Galatea

Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne. Operace Hrej hráčem může začít.

Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.

Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…


Jsou knihy, které vás dostanou svou originalitou, nepředvídatelností a silnými příběhy. Pak je tu, ale skupina těch, které vás prostě jenom baví. Víte, jak to všechno dopadne, občas si klepete na čelo, ale stejně se nachytáte u toho, že máte na tváři přiblblý úsměv a užíváte si každičkou stránku. Asi nemusím říkat do které skupiny spadá Hrej hráčem...


Hlavní hrdinkou knihy je Maddie. Vysoká škola se pro ni stala únikem od minulosti a doufá, že nový začátek je přesně to, co jí pomůže. To by jí, ale do cesty nesměl vstoupit Braden Carter. Kluk, který ztělesňuje všechno, co na opačném pohlaví nesnáší. Egoistický, namachrovaný sukničkář, ale netuší, že Maddie a její kamarádky mají plán, jak obehrát hráče. Aby toho nebylo málo, i Braden má plán, jak dostat hodnou Maddie přesně tam, kam chce... do své postele.


Jak už jsem na začátku řekla, nečekejte nic překvapivého nebo originálního. Už po pár stránkách vám je úplně jasné, jak se bude příběh vyvíjet a jak celá hra dopadne. Pokud ale hledáte jenom lehké čtení, které vás pobaví, jste na správné adrese. Emma Hart vsadila ve své knize hlavně na vtip a komické situace a já za sebe můžu říct, že se jí to vyplatilo. Jelikož je kniha vyprávěna z pohledu obou hlavních hrdinů, může čtenář nakouknout do obou táborů a věřte mi, občas to stojí za to. 

Kniha se čte skoro sama a stránky člověku ubíhají ani neví jak. Oceňuji, že se autorka nebála peprnějších slov, protože ruku na srdce, kdo z vysokoškoláků mluví úplně slušně, že ? (ok, to neplatí jenom pro vysokoškoláky, ale víte, jak to myslím :) Jediný problém jsem měla s hlavní hrdinkou. Tak trochu mi nesedla a nebyla jsem schopná si s ní za celou knihu vytvořit nějaký vztah. Mnohem víc jsem si oblíbila její kamarádku Megan, která se stane hlavní aktérkou druhého dílu - Hrej tajně. Na druhou stranu, Braden mě bavil a nakonec se ukázalo, že mou jemnou nechuť k Maddie dokáže skvěle vykompenzovat. 

Hodnocení
Kniha vám nedá nic víc, než co už naznačuje samotná anotace. Pokud nebudete očekávat velké zvraty a dechberoucí chvíle, věřím, že si knihu užijete stejně jako já. Mezi New Adult knihami je Hrej hráčem určitě lepším průměrem a podle toho se odvíjí i mé hodnocení. Nebýt toho, že jsem nebyla schopná si oblíbit hlavní hrdinku, asi bych se nebála i těch 4 hvězd. Naděje teď tedy vkládám do druhého dílu, který vychází v květnu a já se na něj už upřímně těším.



 Tímto děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.




4 komentáře:

  1. Tahle kniha je skvělá, nečekala jsem od ní vůbec nic, už anotace mi prostě všechno řekla, ale byla jsem z ní mile překvapená a já se strašně těším až si přečtu druhý díl :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na druhý díl těším už jenom kvůli Megan a Astonovi :D Mám tušení, že to bude pekelně vtipný pár :D

      Vymazat
  2. Hrej hráčem se mi líbilo. Myslela jsem si, že to nudná romantická knížka, ale mile mě překvapila. =)

    OdpovědětVymazat
  3. Na túto knihu som natrafila prednedávnom a rada by som si ju prečítala, lebo tá anotácia ma zaujala..:)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za komentář :)