29. března 2015

Abeceda knihomola #2


Tento projekt pochází od  Marky a Kristý, pro více informací můžete navštívit jejich blogy :)

Ano, sice jsem říkala, že příspěvky budu zveřejňovat každý pátek, ale znáte to - občas se proti vám všechno spikne a prostě to nejde. Navrhuji tedy, abychom se dneska všichni tvářili, že je pátek a víkend máme teprve před sebou ;)

Teď už k samotnému písmenu pro tento týden..

B is for...

Between Paper and Mind
Na B sice začíná jen jedno ze tří slov, ale i tak si nemůžu pomoc a musím to zmínit. Between Paper and Mind se mi stalo druhým domovem a i když občas nestíhám a mám chuť začít samou frustrací křičet, nedokážu si představit, že bych tohle místečko, v tom našem kyber-světě, neměla. Blogování se stalo mou součástí a i přes všechny ty těžké chvíle, to miluju a za nic bych se toho nevzdala. Všechno to utrpení a sežraný čas mi kompenzuje radost z každičkého komentáře nebo pravidelného čtenáře. Díky blogu jsem potkala plno skvělých lidí a některé z nich už považuji za své opravdové přátele. Těch kladů je prostě strašně moc a já jsem strašně ráda, že nápad, který se mi zrodil v hlavě jedné horké srpnové noci, nezůstal jen nápadem. 



BookDepository
Snad každý knihomol, který čte v angličtině, zná BookDepository. Internetové knihkupectví, které je plné akcí na knihy všech žánrů a dokonce má poštovné zdarma ? To je sen ! Dlouhou dobu jsem odolávala a vysvětlovala si všemožné důvody, proč si neobjednávat další knížky, když už teď jich mám plno nepřečtených. Pak jsem ale objevila akci, které se nedalo odolat a už se to se mnou vezlo. Neuplyne týden, abych nekontrolovala vytoužené tituly, jestli náhodou neklesly na ceně a zároveň sama sebe nepřesvědčovala ať už proboha nic neobjednávám. Takže jako správný fanatik radím - pokud jste ještě BookDepository nenavštívili a zároveň čtete v angličtině, rychle to napravte !



Bambilion
Říkáte si, co má slovo bambilion společného s knihami ? Je to vážně jednoduché! Tato číslovka označuje počet knih, které si chci přečíst a stále se k nim nějak nemohu dostat. Myslím, že tohle je nešvar všech čtenářů - tolik skvělých knih, ale tak málo času ! Svým způsobem to souvisí i s maniakální nakupovací horečkou, která mě poslední měsíce zachvátila a které se nemohu zbavit. Přijde mi, že pořád vycházejí další a další knihy, které prostě musím mít a zároveň se mi kupí pořádná hromádka těch, které jsem musela nutně mít minulé měsíce. Je to nekončící koloběh ! Jednu knihu přečtete, dalších 5 právě vychází. Na druhou stranu, je skvělé, že díky tomu velkému množství nepřečtených knih všemožných žánrů, se mi jen málokdy stane, že bych neměla, co číst :)

A co vaše slova na B ?
Také nakupujete na BookDepository ? 



16 komentářů:

  1. Bože, ten nekončící koloběh znám až příliš dobře. Přečtu si jednu knihu, kterou jsem měla v plánu už děsně dlouho, ale na její místo v seznamu přání nastoupí deset nových. Přestávám to psychicky zvládat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D To je asi prokletí všech knihomolů. Přeju pevné nervy, nejsi v tom sama :D :D

      Vymazat
  2. Taky jsem moc ráda za ten nápad, který jsi tehdy v srpnu dostala, protože co bych bez tebe dělala!! I na tvůj blog chodím samozřejmě moc ráda, takže dvojnásobná výhra! :)
    Bookdepository je skvělé, mají to vážně vymakané a služby takové, o jakých se nám v česku může jen zdát (jejich reklamační systém...). Bomba!
    A Bambilion mě hrozně pobavil :D A ano, přibližně takový počet knížek na mě vážně čeká :D
    Skvělý článek, úžasné asociace! Těším se na další! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je oboustranné !! :) Doufám, že si pochopila, že patřích do těch opravdových přátel :D :D
      Úplně souhlasím, hlavně ty jejich ceny občas ? :D To je neskutečný !
      Jsem ráda, že bambilion pobavil :D Chvilku to byl bžilion, ale bambilion vypadá líp :D :D
      Moc děkuju ! Příště už to bude v pátek :D

      Vymazat
  3. Pěkný článek! :) Z BookDepository jsem ještě nic neobjednávala, vlastně jsem se o tom dozvěděla docela nedávno a určitě také vyzkouším :) Bambilion mě pobavil :D Vážně zajímavé asociace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :))
      Určitě vyzkoušej, ale varuju - jednou vyzkoušíš a pak už to chce velké sebeovládání :D

      Vymazat
  4. Supervtipný článek, pobavil :) já z BookDepository také neobjednávala, ale už mi trochu cuká oko, když se dívám na stránky a jeden nikdy neví, kdy "knihomol" v mé hlavě klikne na objednávku :D
    A my ostatní jsme za BPaM samozřejmě také rádi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, byl to účel :D Tak brzo budeš mít první zprostředkovanou objednávku - CONFESS ČEKÁÁÁ :D

      Vymazat
  5. Beru tě za slovo, je pátek a víkend máme před sebou, uvidíme, co to zítra udělá s ostatními :D
    Práci všech blogerů hrozně obdivuju, na jednu stranu jsem měla taky někdy takové nutkání, ale neumím si to vůbec představit, už takhle škudlím čas, kde můžu, abych mohla číst a ještě tolik dalších (ač věřím, že milých) povinností :) Tak se snažím na řadě blogů zapojit alespoň z té druhé strany, aby to vám dělalo radost a měli své čtenáře, všichni nemůžeme blogovat, je nutná i ta druhá strana :)
    Bambilion je opravdu perfektní a sdílím s vámi všemi pocity :D Adél to taky dobře vystihla, jedna se přečte a v tom týdnu vyjde spoustu novinek, které prostě přečíst také potřebujete :D koloběh, který nejde zastavit, prostě nějak to nejde předběhnout a být chvilku na nule :D Umíte si představit ten okamžik 'přečetla jsem všechno ze svého seznamu, jdu netrpělivě vyčkávat novinky, abych měla zase co číst' :D neuskutečnitelné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čekala jsem od někoho podobnou odezvu :D :D Kdyby něco, dej všem, co nebudou souhlasit s novým pátkem, kontakt na mě :D
      Já jsem právě s blogem začala, když měla bambilion času (mám to slovo čím dál tím radši:D) a pak nastal krutý střet s realitou :D Ale to už jsem v tom byla až po uši a nějak jsem si to zařídit prostě musela.
      Taky patříš mezi mé nejoblíbenější komentující - moc Ti za to děkuju ! Ta zpětná vazba je pro mě strašně důležitá a z každého komentáře se úplně tetelím blahem :D
      Asi se mi tahle představa nelíbí :D Zvykla jsem si, že prostě pořád mám, co číst a kdyby to ta nebylo asi bych se zbláznila :D

      Vymazat
  6. Já se pořád ještě BookDepository bráním - utratila bych tam všechny peníze a na Svět knihy by i nic nezbylo... Máš skvělé nápady, těším se na C :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To úplně chápu ! :D Tak po Světě knih... ? :D
      Moc děkuju, už nad C přemýšlím ! :)

      Vymazat
  7. Skvělý článek :) Bambilion mě opravdu pobavil :) A ten nekončící koloběh znám, taky trpím nakupovací horečkou, knížky se pak kupí, nestíhám je číst a stejně už se poohlížím po dalších :) Bookdepository znám, ale zatím jsem nic neobjednávala. Ale nejspíš to brzy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Určitě vyzkoušej :) Ceny jsou tam opravdu hodně nízký, když vychytáš správný čas :D
      Tenhle koloběh je asi problém všech knihomolů :D

      Vymazat
  8. O BookDepository jsem poprve slyšela před pár měsíci a od té doby přemýšlím, že si tam fakt něco objednám.. Ale říkám si ať to stojí za to, takže šetřím, teda snažím se :) Ale vypadá to tam fakt lákavě, ceny, hlavně to poštovné.. Skvělá stránka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To poštovné je vážně super :) Doručení ani netrvá tak dlouho a za první nákup pak dostaneš 10% slevu na další nákup :) Určitě vyzkoušej !

      Vymazat

Všem děkuji za komentář :)