26. ledna 2016

Blog Tour | aneb zpověď autorů


Už před Vánoci jsem vám avizovala, že se něco chystá a ano, je to tady - společně s Melindou a Ivccou jsme si pro vás připravily Blog Tour aneb zpověď autorů
Tento projekt není rozhodně žádný nováček. Jako první ho pořádala Kath, po ní Laurdes a posledně jste se mohli zapojit do blogtour, kterou pořádala Maťa. S jejím svolením (a pomocí!) jsme se toho tentokrát chytly s holkama a snad se k nám připojíte i vy !

Co je to vlastně blogtour? 
Určitě už jste někdy měli chuť kontaktovat svého oblíbeného spisovatele a aspoň trochu ho vyzpovídat. Dozvědět se něco ze zákulisí Vaší oblíbené knihy nebo si prostě jenom užít ten pocit, že komunikujete s někým, kdo stojí za knihou, která Vám zpříjemnila dlouhé chvíle. Sama Vám můžu říct, že psát si s autorem knihy, která Vás bavila a oslovila, je úžasný pocit a o to víc, když víte, že si na Vás někdo přes půl světa udělal čas a odpověděl na vaše otázky. No a právě v komunikaci s autory tkví celá blogtour :)

Krok za krokem...
  1. Co nejdříve se zaregistrujete do linkovače.
  2. Vymyslíte si otázku a tu pošlete na náš email blogtour2016@gmail.com, otázky se nesmí opakovat, takže buďte rychlí, ať Vám ji někdo nevyfoukne :) My Vám na email hned odpovíme, zda je otázka stále volná.
  3. A pak už to nejdůležitější, vyberete si autory, kterým svou otázku rozešlete a už jenom budete čekat na odpovědi. 
  4. Pokud blog nemáte nezoufejte ! Zúčastnit se můžete i tak a my vaše nasbírané odpovědi zveřejníme na jednom z našich blogů, samozřejmě s uvedením vás jako autora :)
  5. Až budete mít sesbírané odpovědi napíšete nám informační mail a my vám obratem sdělíme den, kdy zveřejníte svůj článek (pokud blog nemáte, pošlete nám rovnou odpovědi, které jste od autorů získali).
  6. Délka blogtour se odvíjí od toho, kolik se vás zapojí (doufám, že hodně !), každý blogger bude mít svůj daný den, kdy svůj článek zveřejní - postupně tak dojde řada na všechny.
  7. Budeme rády, když projekt podpoříte sdílením, umístěním banneru na váš blog atd. Protože čím víc se vás zapojí, tím víc se toho od autorů dozvíme ! :)
  8. Součástí vašeho článku může být i soutěž o drobnosti, které se vám podaří od autorů nasbírat (podepsané záložky a podobné "reklamní" předměty) nebo o jakoukoliv knižní cenu, která nějak souvisí s vámi oslovenými autory. Samozřejmě je tohle naprosto dobrovolné a zapojit se můžete i bez pořádání soutěže :)
Pár tipů...
  • Počítejte s tím, že ne každý autor vám odpoví a některým to zas může nějakou dobu trvat, takže rozhodně dlouho neotálejte a své emaily odešlete, co nejdříve a více autorům.
  • Pokud budete psát zahraničním autorům, nejspíš se neobejdete bez angličtiny. Pokud máte někdo s angličtinou problém nebo nevíte jak přesně svou otázku formulovat, neváhejte nám napsat na email (stále stejný blogtour2016@gmail.com :D) nebo mě kontaktujte přímo, ráda vám pomůžu :)
  • Autorův kontakt naleznete na jeho oficiálních stránkách, goodreads nebo facebooku. Pokud náhodou budete v koncích, opět se můžete obrátit na mě a já se pokusím nějak pomoc (víc hlav, víc ví !).
  • Samozřejmě je důležité se v emailu autorovi nějak uvést a nevypálit na něj okamžitě vaši otázku :D Stačí pár slov o sobě, proč píšete právě jemu a ve zkratce vysvětlit co je to Blogtour.
  • A co napsat do svého článku ? Stačí nějaký krátký úvod a hlavně vaši otázku a odpovědi :) Případně už zmiňovanou soutěž.
  • Počet autorů není nijak omezený, ať už jich budete mít 50 nebo 5 :)
  • Nebojte se zeptat na nějaké podepsané drobnosti, pokud autor něco takového má k dispozici, určitě vám rád vyhoví :)
  • Všechny články zúčastněných blogerů budeme zveřejňovat na našich FB stránkách a pro nováčky to může znamenat i nějaké to zviditelnění.
  • A hlavně si to nezapomeňte pořádně užít a oslavovat každou došlou odpověď ! :))

To je pro teď asi vše, pokud máte jakoukoliv otázku neváhejte mě kontaktovat (kdekoliv :D)
ráda vám pomůžu, poradím nebo něco dovysvětlím ! :)









4 komentáře:

  1. Trochu nechápu, proč by to všechno mělo jít přes tebe. To ty otázky budeš odesílat ty? Doufám, že ta otázka nezní nějak blbě, protože jinak mi to přijde jako fakt super nápad, jenom jsem prostě pár věcí nepochopila :D
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to organizovanej projekt, aby to bylo celistvé a zvěřejňování mělo nějaký řád :)
      Otázky se musejí posílat nám organizátorkám, aby se neopakovaly, protože to by pak postrádalo smysl kdyby se tři lidi ptali na to samé a stejných autorů :D Pak samozřejmě každý bude s autory komunikovat sám za sebe.
      A když už budeš mít sesbírané otázky od autorů, dáš nám jenom vědět, že už máš hotovo, abychom Ti mohly přiřadit určitý den, kdy svůj článek s odpověďmi zvěřejníš :) To je z důvodu, aby všichni nezveřejnili ve stejný den, ale postupě se dostalo na všechny :)
      Kdyby ti bylo ještě něco nejasný určitě se zeptej :)

      Vymazat
  2. Tak už jsem o tom napsala na svém blogu :-)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za komentář :)