19. dubna 2016

RC Recenze | Pátá cesta k pádu


Knihy K.A.Tucker mám opravdu ráda. Její příběhy mě dokáží v jednu chvíli chytit za srdce a v té druhé zas naopak opravdu rozesmát a to je přesně to, co od knih očekávám - emoce. Každý díl z její série Deset malých nadechnutí měl něco do sebe a já si nemohla nechat ujít příležitost, pustit se i do toho posledního.

Reesse je průšvihářka - pokud jde o rozhodnutí, nikdo v nich není tak špatný jako tahle holka s fialovými vlasy. Po nevydařeném (a velmi krátkém) manželství a zadržení na policejní stanici, se na ni konečně usměje trocha štěstí a začíná tak svůj nový život v Miami. Všechno jde dobře, dokud si nevyjede s kamarádkami do Cancúnu a nezažije noc se sexy blonďákem, na kterou by radši zas rychle zapomněla...
Ben musel tvrdě pracovat, aby se dostal tam, kde teď je. Když nastoupí do nové práce - konečně jako vystudovaný právník - nestačí se divit, že jeho nová kolegyně je ta holka s fialovými vlasy, která mu v Cancúnu pořádně zamotala hlavu...

Asi si říkáte, že podobné příběhy už jste četli milionkrát a tak i tenhle vám přece nic nového přinést nemůže. A ano, částečně máte určitě pravdu, ale K.A.Tucker se povedlo svůj příběh podat tak neskutečně přirozeně a odlehčeně, že po chvíli úplně zapomenete, že se nejedná o kdovíjakou originální zápletku a od začátku do konce budete pobaveně otáčet stránku za stránkou. Autorka v tomto případě vsadila na jednoduchost a ta se jí pořádně vyplatila.


Hlavní postavy, Ben i Reesse, jsou správně blázniví a zaručeně vám přirostou k srdci. Pro mě se staly jedním z nejlepších párů v celém žánru new adult. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy jen s klidem četla a nemusela si hlavou mlátit do zdi nad nepochopitelnými úvahami hlavních hrdinů. Protože přesto, že oba dva byli lehce švihlí a ze své minulosti si  sebou táhli pár démonů, nepůsobilo to přehnaně nebo samoúčelně.
Samozřejmě se můžete těšit i na staré známé postavy z předchozích dílů. Pokud jste, ale zatím nic ze série nečetli, nemusíte mít strach, že byste se v ději ztráceli, protože každá kniha má svůj vlastní příběh.

Těch 424 stránek uteklo jako voda a já najednou byla u epilogu a zjistila, jak moc mě mrzí, že už je konec. Oproti ostatním dílům na vás nečeká žádné přehnané drama a dechberoucí odhalení, příběh prostě přirozeně plyne až se dostane do konce. Nikdy by mě nenapadlo, jak taková jednoduchost dokáže zafungovat a vyčnívat mezi všemi těmi knihami, kde se to dramatem jenom hemží, až si člověk říká, jestli to není přece jen už trochu moc.
Moc oceňuji, že se autorce povedlo každý příběh z této série udělat úplně jiný, protože to v žánru NA není úplně časté. Každá z knih má totiž něco do sebe a série jako celek skvěle funguje.


Pátá cesta k pádu je zaručený lék na všechny strasti a zmatek každodenního života. Příběh Reesse a Bena není přehnaně přeslazený a jejich vzájemné slovní přestřelky vás prostě budou bavit. Spolu s prvním dílem Deset malých nadechnutí, se pro mě stala Pátá cesta k pádu nejoblíbenější knihou celé série.
Pokud hledáte knihu, která vám vykouzlí úsměv na tváři a bude "jen" příjemnou oddychovkou s tou správnou dávkou romantiky a vtipu, rozhodně s Pátou cestou k pádu nešlápnete vedle. Děkuju K.A.Tucker za dokonalé zakončení výborné série - jsem si jistá, že se k ní ještě někdy vrátím.



Tímto bych chtěla poděkovat internetovému knihkupectví KNIHCENTRUM.cz za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách.


15 komentářů:

  1. Povedená recenze! Tyhle knížky sice nejsou můj šálek kávy, ale máš pravdu v tom, že pohodový příběh mezi thrillery je občas potřeba zařadit :)

    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ! :)
      Já jsem poslední dobou tak unavená, že právě podobné knihy vyhledávám :D Jsou skvělé na odreagování :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze :) Vypadá to super a i když jsem byla přesvědčená, že tahle série není nic pro mě, tento díl by mohl být výjimkou :) Možná až někdy zase nebudu vědět co číst a budu mít chuť na oddechovku, sáhnu po ní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju <3
      Naprosto objektivne můžu říct, že tenhle díl by se ti fakt mohl líbit :) Chtěla jsme ti to asi před minutou dokonce napsat :D

      Vymazat
  3. Upřímně bych po knize nesáhla, ani anotace mě nezaujala, ale když ji tak vychvaluješ, budu o ní uvažovat. http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono jde o to, jestli nemáš k tomuto žánru úplně výhrady :) Pokud ne, tak je to super oddychovka :)

      Vymazat
  4. Já zatím četla jen Deset malých nadechnutí, ale byla jsem nadšená, tolik emocí v knize se jen tak nevidí. :) Určitě se chystám pustit do dalších dílů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oproti Deseti malým nadechnutím je Pátá cesta k pádu, co se emocí týče, o dost slabší. Přece jenom téma Deseti malých nadechnutí bylo silné už samo o sobě :) Ale Pátá cesta k pádu je úplně jiná, takže to ani nejde moc srovnávat :) Ale určitě se do dalších dílů pusť ! Každý má něco do sebe :)

      Vymazat
  5. Krásná recenze! :) O knížce jsem zatím neslyšela, ale díky tvé recenzi uvažuji o tom, že bych si jí přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ! :) Jestli máš ráda oddychovky, tak určitě doporučuju celou sérii :)

      Vymazat
  6. Velmi jsi mě navnadila! Protazím jsem četla pouze první díl z této série a doma se na mě už třese druhý díl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda ! Tak snad se bude líbit i ten druhý :) Káždý díl z této série má něco do sebe :)

      Vymazat
  7. Páni pět hvězd? Že bych autorce odpustila tu ignoraci mýho mailu v rámci Blogtour? :D S tou přehnanou dramatičností jsi to skvěle vystihla, taky mi to u těch knih moc nesedělo. Ale první díl se mi taky moc líbil, takže bych do tohohle šla klidně taky :) Skvělá recenze!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouho jsem nad hodnocením přemýšlela, ale hrozně moc jsem se bavila a nemohla jsem přijít na nic co by mě štvalo a nepatřilo to úplně k žánru :D Odpusť jí to, Pátá cesta k pádu je super na letní čtení, takže.... :D
      Moc děkuju <3

      Vymazat
  8. Pátou cestu k pádu taky miluju, je to úžasný příběh.:)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za komentář :)