25. září 2016

RC Recenze | Dohoda s láskou



Poslední dobou jsem si oblíbila jednoduché příběhy u kterých si můžu po náročném dni v práci pořádně odpočinout. Právě proto se mi dostala do ruky Dohoda s láskou, od které jsem neměla žádná velká očekávání a chtěla se jenom pobavit a relaxovat. Splnila nakonec kniha tento požadavek ?

Zoe má den blbec. Ne jenom, že ji vyhodí z práce, zlomí si podpatek, ztratí druhou botu a rozbije si okno u auta, navíc se jí ještě připlete do cesty soused Trevor, lehce arogantní pan Božský, který má problém dodržovat nepsaná pravidla sousedského soužití. Když se pak tihle dva protipóly dohodnou na nezávazné dohodě, začíná se ukazovat, že nic nebude tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo...

Dohoda s láskou je volným pokračováním knihy Hra s láskou ze série Sousedé. Za sebe můžu říct, že i když jsem první díl nečetla, nemělo to na požitek z druhého dílu absolutně žádný vliv, jelikož se jedná o nový příběh s novými hrdiny. Přesto se tam postavy z prvního dílu občas mihnou, takže pokud už máte za sebou Hru o lásku a zajímá vás, jak to s vašimi hrdiny bylo dál, určitě si také přijdete na své.

Co se postav týče, má kniha jedno velké plus. Hlavní hrdinka není žádná sexbomba, která si svou krásu neuvědomuje, až do chvíle, kdy přijede princ na bílém koni a zahrne ji nechtěnými komplimenty. Kdepak, Zoe je holka s pár kily navíc, která má sebevědomí na bodu mrazu a v životě už si zažila svoje. A princ na bílém koni - Trevor - je zase lehce arogantní a hledá ženu, která bude mít dokonalou figuru, bude krásná a bude splňovat všechny jeho požadavky. Autorka se nesnažila čtenářkám namluvit, že muž především kouká do nitra ženy a nějaký vzhled je mu úplně ukradený, ale celkem reálně popsala oba pohledy na věc. Samozřejmě, že nakonec dobro zvítězí nad zlem a kila nad dokonalostí, ale s tím se v tomto žánru už tak nějak počítá a člověk by byl až zklamaný kdyby to tak nakonec nebylo, viďte ? :D


Knihu jsem měla přečtenou za jeden večer, což jen dokazuje jak svižně a čtivě je napsaná. Nechybí romantika, humor i pár pochmurnějších pasáží. Příběh je vyprávěn z obou úhlů pohledů, takže nemusíte dlouho tápat nad motivy hlavních hrdinů. Přesto si nebudeme nic nalhávat, jedná se o jednoduché čtení, které si ale nehraje na nic víc a svou úlohu, zabavit a pobavit, plní dokonale. 




Sečteno podtrženo, kniha Dohoda s láskou sice nenabízí nic moc nového, co by tady ještě nebylo a z čeho by se člověk posadil na zadek, avšak na druhou stranu je milým a vtipným čtením, které slupnete jako malinu a zanechá vás v příjemném rozpoložení.
Takže pokud máte rádi romantické příběhy s trochou erotiky, určitě si nenechte příběh Zoe a Trevora ujít. Když už nic jiného, určitě se budete náležitě bavit :)






Za recenzní výtisk moc děkuji internetovému obchodu KNIHCENTRUM.cz
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách






2 komentáře:

  1. Čítala som Hru s láskou, ktorá ma veľmi bavila a plánujem siahnuť aj po tejto časti :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem slyšela, že Hra s láskou je slabší, než právě Dohoda s láskou. Tak jsem zvědavá, určitě se na něj chystám :))

      Vymazat

Všem děkuji za komentář :)