21. dubna 2019

Recenze | Nezvěstná

Nebudu lhát, občas mě na knihu naláká pouhá obálka a přesně tak tomu bylo i v případě Nezvěstné. Byla jsem tak upřímně zvědavá, co na mě čeká a ke knize jsem přistupovala bez nějakých velkých očekávání. A musím přiznat, že jsem byla příjemně překvapená!


Katie si jako každé ráno šla zaběhat a už se nevrátila...
Pátrání dostává na starost detektiv Justin Cross, který kromě hledání Katie musí čelit i tajemným vztahům v její rodině. 
Katie čelí boji o své přežití nejen tváří v tvář svým únoscům, ale i nehostinné divočině.
Podaří se detektivu Crossovi Katie najít, než bude pozdě?

Jak už jsem na začátku uvedla - vůbec jsem netušila do čeho jdu. Ani trochu  to, ale nevadilo a já už po pár prvních stránkách věděla, že tohle bude jízda, která mě bude bavit. Kniha Nezvěstná totiž hned od začátku rozehrává v podstatě dvě paralelní vyprávění. Na jedné straně čtenář sleduje průběh vyšetřování v čele s detektivem Crossem a na té druhé až skoro dobrodružný thriller z prostředí divočiny v hlavní roli s unesenou Katie. Obě roviny příběhu mají, co nabídnout a rozhodně se ani u jedné nebudete nudit. Ba naopak, milovníci detektivních příběhů si přijdou na své v rámci pátrání po únoscích z pohledu Crosse a thrillerové nadšence zas čeká zpestření v podobě linie s unesenou Katie a její neutuchající touhou po osvobození a především přežití.

Pokud jde o postavy autorovi se podařilo oba hlavní hrdiny (Katie i detektiva Crosse) vykreslit dostatečně sympaticky, aby jim člověk po celou dobu držel palce a s napětím sledovat vývoj událostí. Především oceňuji postavu Katie, která není jen obětí, ale pořádně silnou a logicky uvažující ženou, která je odhodlaná převzít otěže svého osudu do vlastních rukou. Nečekejte však nějakou důkladnější psychologii postav. Celá kniha je svým způsobem "jen" velmi čtivá oddychovka, která sice v rámci svého žánru nepřináší nic nového, avšak rozhodně vás bude bavit!

Pokud budete čekat nějaké obrovské zvraty a dechberoucí odhalení, nejspíš budete zklamaní. Autor se totiž spíše než na šokování čtenářů zaměřuje na živé vykreslení policejní práce na jedné straně a nehostinného prostředí v srdci divočiny na té druhé. A musím uznat, že oboje zvládl na jedničku a já jsem si užila příběh ve kterém mě nemusí rozptylovat až neuvěřitelné zvraty, jak má v poslední době ve zvyku velké množství autorů.



Moc jsem toho nečekala a musím přiznat, že jsem byla mile překvapena! Nezvěstná sice není nějakým přelomovým dílem, který vám bude hlodat v hlavě ještě několik týdnů po dočtení, avšak svoji funkci inteligentní oddychovky, která prostě a jednoduše baví, splňuje na plné čáře!
Pokud tedy hledáte něco na upršený víkend je Nezvěstná ta správná volba. Můžu Vám slíbit, že se rozhodně nudit nebudete :)





Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství EUROMEDIA!
Knihu Nezvěstná si můžete objednat se slevou na stránkách Knižního klubu :)







1 komentář:

Všem děkuji za komentář :)