22. července 2018

RC Recenze | Šéf





Léto je jako dělané na nenáročné knihy, u kterých člověk může vypnout a jen se nechat unášet příběhem. Žánr new adult je právě na takové odreagování jako dělaný a já si čas od času ráda odskočím do jeho vod. Samozřejmě, člověk většinou nedostane nic originálního, ale to ani není něco, co bych od tohoto žánru čekala. To hlavním, co očekávám je oddych, zábava a sympatičtí hrdinové, kterým člověk může držet palce. Jelikož už jsem od Vi Keeland četla její předešlou knihu (Alfa samec) byla jsem zvědavá i na její novinku Šéf.
Dokázal ale splnit vše, co od podobných knih požaduji?


Reese má jednu z nejhorších schůzek, kterou kdy zažila a nutně potřebuje nějaký zásah shůry, aby tohle rande přerušil. Ještě však netuší, že tímto zásahem bude arogantní a sexy Chase, který si v uličce u toalet vyslechne její volání o pomoc na záznamník kamarádky a rozhodne se zasáhnout.

Po urážlivé výměně názorů ohledně vztahů a Reesiny povrchnosti si se svojí společnicí přisednou k jejímu stolu a Chase začne přítomné bavit fiktivními historkami ze "společného" dětství s Reese. Strašné rande se v ten okamžik změní v zábavný večer plný, sice vylhaných, ale zato vtipných historek. Ani po pár dnech nemůže Reese dostat z hlavy tohoto cizince, avšak jaká je pravděpodobnost, že se zase uvidí? 
Nebýt to kniha, asi poměrně malá, ale v tomto případě...

Jak už jsem uvedla na začátku, mám žánr new adult dost ráda a považuji ho za takové své guilty pleasure. Jednou za čas uvítám útěk od každodenního shonu a díky těmto knihám zamířím do krajin, kde je happy end přítomný na každém kroku a člověk si nemusí moc namáhat mozkové závity. 
Pokud jste už od autorky četli knihu Alfa samec, asi je vám jasné, že na vás v knize čeká plno komických situací a vzájemného pošťuchování ústřední dvojice. Příběh je vyprávěn z pohledu obou hlavních hrdinů a s občasnými flashbacky do minulosti. Za sebe můžu říct, že tohle pomalinké odkrývání minulosti mi dost vyhovovalo a krásně to oživilo samotný příběh v přítomnosti. Člověku je sice poměrně jasné, co se asi tak stalo, ale musím knize uznat, že v jednom okamžiku mě dokázala dost překvapit. A to je něco, co se v tomto žánru zas tak často nevidí.

Bohužel samotné postavy mi tak moc k srdci nepřirostli a o to slabší byl pak můj celkový dojem z knihy. Což o to, hrdinové jsou to poměrně sympatičtí a člověk jim to i přeje, mám však takový pocit, že za pár dní už ani nebudu vědět jejich jména. Vím, že tohle není žánr na nějakou velkou psychologii postav, nicméně o ždibec více propracovanosti a uvěřitelnosti by rozhodně nebylo na škodu.

Co však knize rozhodně nemohu upřít je ohromná čtivost, kdy člověk ani neví jak a najednou je za půlkou. Hlavní dějová linie je sice víceméně předvídatelná, i tak mi to však rozhodně vůbec nevadilo a já si užívala kýžený oddych, který mi kniha nabízela.




Celkově musím uznat, že kniha měla skoro vše, co od podobných knih očekávám a vždy uvítám - vtip, čtivost a tak akorát žhavých scén. Jediným problémem pro mě byly hlavní postavy, které mě bohužel nedokázaly ničím úplně upoutat. I tak se však Šéf řadí do lehkého nadprůměru v rámci žánru new adult a já si tuhle (nejen) vtipnou jízdu pořádně užila. 
Pokud hledáte něco odpočinkového na letní večery a máte podobné knihy rádi, je právě Vi Keeland a její Šéf tou správou volbou :)





Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství EUROMEDIA!
Knihu Šéf si můžete objednat se slevou na stránkách Knižního klubu :)



4 komentáře:

  1. To je tak super recenze! Hrozně mě bavilo ji číst, má spád a tak nějak obhájíš každé své tvrzení. :) Od začátku se člověk přenese do žánru, protože taková ta základní linka je prostě dost často podobná, ale stejně, když je nálada, tak tohle jednoduše baví :) A že mám v tomhle žánru hodně velké mezery! Přitom se u toho vždycky tak nasměju a dost často postavám i fandím, přestože člověk ví :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu! :)
      Přesně jak píšeš, když je nálada, tak tenhle žánr dokáže jednoduše pobavit a člověk si tak nějak celkově odpočine :) Neboj, dál ti budu v podobných knížkách rozšiřovat obzory :D

      Vymazat
  2. Pekná recenzia.
    Od Vi som zatiaľ čítala len Egomaniaka, ale do toho som sa zamilovala. Počula som, že údajne je to vlastne jej najvydarenejšia kniha. Rozmýšľam, že sa porozhliadnem aj po iných časom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Určitě mám v plánu od Vi zase brzo něco přečíst, protože její styl je přesně to, co od tohoto žánru chci :D

      Vymazat

Všem děkuji za komentář :)