30. září 2018

Recenze | Námi to končí

Jako mladší jsem knihy Colleen Hoover opravdu hltala a nenechala si ujít žádnou její novinku. Časem mi pomalu začalo docházet, že jsem z jejích knih nejspíš už trochu vyrostla a ač na ně ráda vzpomínám, je mi jasné, že už by pro mě neměly takové kouzlo jako kdysi. Námi to končí je však kniha, která je v mnoha směrech jiná, než na jaké jsou čtenáři Colleen Hoover zvyklí...


Lily neměla v životě na růžích ustláno. 
Teď žije v Bostonu, začíná uskutečňovat svůj sen o vlastním podnikání a k tomu se ještě seznamuje s úžasným neurochirurgem Rylem. Zdá se, že její budoucnost nabírá ten správný směr a všechno se jí daří...
Avšak setkání s její láskou z dětství Atlasem donutí Lily vzpomínat na dospívání a naruší tu pomyslnou dokonalost, kterou teď prožívá...

Námi to končí je jedna z těch knih u kterých je lepší skoro nic nevědět, protože jenom díky tomu na vás bude mít příběh ten správný účinek. Kniha se může na první pohled zdát jako další romantické klišé, které svému čtenáři nenabídne nic navíc, ale opak je pravdou. Samozřejmě, pár klišé se nevyhnete ani v případě této knihy a nad některými věcmi jsem musela kroutit hlavou, avšak všechny tyhle drobné nedokonalosti jsou zastíněny tím něčím víc, co kniha čtenářům přináší. Rozhodně proto nečekejte žádnou pohodovou romanci a připravte se na trochu emocionální jízdu tak, jak to umí jenom Colleen Hoover.
Knihy Colleen Hoover jsou známy svou obrovskou čtivostí a ani Námi to končí není žádná výjimka. Kniha je rozdělena na dvě části a doplněna o deníkové záznamy z dospívání hlavní hrdinky, které celý příběh krásně dotvářejí a vy nebudete chtít dát knihu ani na okamžik z ruky. 

Příběh knihy je ve své podstatě naprosto prostý a vám se bude zdát, že je od první stránky nalinkovaný stejně jako u spousty jiných, ale nebyla by to Colleen, kdyby čtenáře nezavedla trochu jiným směrem, než čekal. Je to jeden z těch příběhů o kterém budete muset přemýšlet i po dočtení a který ve vás ještě chvíli zůstane. I přesto, že hlavní hrdinka pro mě nebyla někým s kým bych se mohla na sto procent ztotožnit, je to hrdinka, které jsem celou dobu fandila a několikrát mě i příjemně překvapila. Tato recenze se mi nepsala úplně snadno, protože to, proč je kniha výjimečná a proč bych ji ráda vychválila a všem doporučila, je přesně tím, co vám nesmím prozradit. 


Jak už jsem řekla na začátku, Námi to končí je trochu nestandardní a osobitější Colleen. Určitě po dočtení nezapomeňte na doslov autorky, který celou knihu doplní a posune na pomyslném žebříčku ještě o trochu výš.
Troufám si tvrdit, že Námi to končí je jedna z těch knih, která má co nabídnout snad každému z nás, a i přesto, že je v ní mnoho okamžiků, které mi úplně neseděly, to hlavní, co kniha čtenáři nabízí, je pro mě něčím, co zastíní právě ty všechny nedokonalosti.
Takže pokud jste fanoušky tvorby Colleen Hoover, určitě nesmíte vynechat ani tuhle její novinku. A vy, co máte pocit, že tyhle romantické příběhy nejsou pro vás, určitě dejte knize šanci. Protože právě Námi to končí je něčím trochu víc, než obvyklou love story bez žádného přesahu.



Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství EUROMEDIA!
Knihu Námi to končí si můžete objednat se slevou na stránkách Knižního klubu :)

1 komentář:

  1. Na Colleen jsem se porad jen tak chystala, az jsem si najednou taky rikala, jestli uz nejsem trochu nekde jinde, proto na ni nikdy nedoslo. Nami to konci registruju a planovala jsem ji, ale tak nekak v budoucnu. V posledni dobe mam ale pocit, ze ji chci hned a po tehle recenzi to vim o to vic :D Nic neprozrazujes, ale dokazes tak nalakat! Tesim se! ♡ Skvela recenze.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za komentář :)